miércoles, 17 de octubre de 2012

Quin tipus de mestra vull ser?

QUIN TIPUS DE MESTRA VULL SER? on PhotoPeachVA DE MESTRES: CARTA ALS MESTRES QUE COMENÇEN (CELA I PALOU 2004)

La veritat és que encara no sé exactament quin tipus de mestra seré, perquè encara estic començant la meva formació i hem queda molt de esforç i dedicació per estar preparada i poder donar classe als nens i nenes d'infantil.

El que si que tenc molt clar és el tipus de mestra que no vull ser, una mestra tradicional, sense autoestima, sense motivació pel que faig. Vull que els nens/es aprenguin, no que desaprenguin, vull despertar la seva passió per investigar i descobrir el seu entorn i que en el seu futur puguin arribar a desenvolupar les seves capacitats al màxim,que caminin per la vida sense por de caure amb seguretat i confiança.

Hi ha alguns aspectes que mai deixaré de tenir en compte quan sigui mestra, la meva vocació per el treball. Tenc molt clar que ser mestra no es un treball qualsevol, ser mestra és una professió molt complexa i per suposat, es molt important que t'agradi i que t'il·lusioni per damunt qualsevol cosa. Perque per a mi les cares dels nens/es aprenent no té preu i per aixó aquesta professió et té que despertar una passió molt profunda.

Altra qüestió molt important que cal no oblidar per ser una bona mestra es la capacitat de saber escoltar i dialogar perque treballaré amb un equip de professors, els quals molts d'ells tendrán pensaments diferents als meus, i de pares i mares,que lis tindré que explicar les meves propostes per al bé dels seus fills, i molts d'alumnes, i per avançar ho tenim que fer tots a la vegada. A més treballaré amb alumnes als quals li sorgiran problemes i conflictes durant el seu aprenentatge i caldrá buscar solucions mitjançant el diàleg.

Altres aspectes que tindré sempre present a l'hora d'educar als meus alumnes són la diversitat, perque vivim en un món on totes les persones som i pensam difernt i per aquest motiu no cal jutgar a ningú, el respecte, la tolerància,...etc, i sempre orientant-los perque ells mateixos s'en adonin que aquests valors són fonamentals per a la seva vida.

Per tant el meu objectiu com a mestra es consienciar als meus alumnes del món en el que vivim, i de fer-lis entendre que les coses dolentes que hi ha com la injustícia, la violència, el racisme, la pobresa,...etc es poden solucionar i que està en les seves mans perque ells són el futur. Ells serán els responsables de que la nostra societat es transformi i es solucioni, perquè una societat culturalitzada i amb saber és sinónim de progrés. La meva finalitat no és ensenyar per ensenyar sinó ensenyar per fer progressar una societat que necesita un canvi de valors i pensaments.

Tan sols esper que el día en el que hem converteixi en mestra poder veure il·lusió en els ulls dels meus alumnes, tanta com l'haigui en els meus, perque ser mestra i ensenyar és la meva il·lusió.

Aida Ramón López

1r Curs d'educació infantil.

No hay comentarios:

Publicar un comentario